Rasmus Scheibel og Håndværker- og Industriforeningen inviterer til medlemsarrangement i Ringsteds nye Padelcenter torsdag den 9. juni.

Padel – eller padeltennis – er en sportsgren, der er i voldsom vækst i Danmark. Fra 2007 til 2021 er antallet af baner gået fra én til 610.
Padel er en sport, der kombinerer det bedste fra andre ketcher– og batsportsgrene med sjov, adrenalin, makkerskab og hyggeligt samvær. Sporten er let at komme i gang med og appellerer derfor til en bred gruppe af udøvere.
En padelbane er omgivet af både glas og trådhegn. Begge dele bruges aktivt i spillet. Padel er en helårsaktivitet og spilles både inden- og udendørs.
Tømrermester og bestyrelsesmedlem i Håndværker- og Industriforeningen for Ringsted og Omegn Rasmus Scheibel prøvede første gang at spille padel på Lanzarote, og denne oplevelse såede frøet til, at ”sådan nogle baner, burde vi også have i Ringsted.”

Og herefter gik det stærkt.

”En af mine venner Brian Oechsler ville gerne være med til at gennemføre projektet, og vi
kontaktede Ringsted Kommunes tekniske forvaltning, der tog godt imod vores idé. Det var i marts 2021, fortæller Rasmus Scheibel, der havde kigget på en grund i Industriparken i den sydlige del af Ringsted som passende for en padelhal.

”Grunden var udlagt til et kontorhus i lokalplanen, og det matchede ikke helt vores ønsker, da vi ville bygge en hal på 1500 kvadratmeter med ni meter til loftet. Vi fik dog en ændring igennem, der gav os lov til at opføre en hal målrettet ”borgerrettet service”, hvad en sportshal jo i den grad lever op til,” sige Rasmus.

Han understreger, at han havde et godt samarbejde og fin dialog med Ringsted Kommune med at finde frem til denne løsning.

I følge en analyse fra SMV Danmark er Ringsted den 16. hurtigste kommune i landet til at sagsbehandle byggesager. Den gennemsnitlige behandlingstid på landsplan er her opgjort til 61 dage. I Ringsted er den 30 dage.

Omkostningerne stiger
Ejeren af grunden var heldigvis interesseret i at sælge. Og det lykkedes Rasmus og Brian at få en finansiering på plads sammen med Nordea.

De to venner tog også fat i Padel Club Danmark, der gerne ville byde ind med en 20 procent ejerandel i det selskab, der skulle stå for driften af banerne. I aftalen med Padel Club Danmark var en klausul om, at hvis klubben blev købt af en investor, skulle investoren overtage en 100 procent ejerandel af driftsselskabet, og dermed alene stå for udlejning af baner og drift af hallen.

Da grunden skulle klargøres til byggeriet, var ingen i tvivl om, at der tidligere havde ligget en betonfabrik, da der skulle køres 13.000 tons beton væk, før der kunne graves ud til fundamentet. Allerede her begyndte budgettet at blive presset.

”Ja, det har krævet en del investeringer udover, hvad vi oprindeligt havde regnet med. Faktisk er projektet blevet 30 procent dyrere, end først beregnet. Udover de ekstra udgifter til at fjerne betonen og generelt stigende priser på byggematerialer, har vi også valgt at indrette hallen med det bedste udstyr til banerne, ligesom lys- og akustikforhold er i top. Desuden har vi naturligvis indrettet omklædningsrum og en lounge, som spillerne kan opholde sig i før og efter kampene. Loungen kan desuden anvendes til netværksmøder og arrangementer,” siger Rasmus.

Rasmus nævner, at der også kom ekstraudgifter til kloakering af grunden, da Ringsted Forsyning har helt særlige krav til erhvervsbyggeri, som for hallens vedkommende svarer til et forbrug og afledning fra syv til otte parcelhuse. ”Og det er jo helt urimeligt, at vi skal påføres denne ekstra udgift set i forhold til vores forbrug, der slet ikke kommer i nærheden af det niveau, vi skal betale for.”

Ifølge lovgivningen skal der ved nybyggeri i dag placeres en ladestander til elbiler ved hver femte parkeringsplads, når der er mere end 10 parkeringspladser. Det har også øget de samlede anlægsomkostninger.

Klar i november
Selve opførelsen af hallen, indretning af banerne og parkeringspladserne forløb hurtigt og som planlagt. Der har udelukkende været hyret lokale håndværkere til at stå for opførelsen af hallen, og i november stod den klar og banerne var klargjorte. Nu manglede kun de endelige tilladelser.

”November blev udfordrende for os, selvom vi blev hurtigt færdige. Vi fik nemlig en melding om, at Padel Club Danmark var blevet overtaget af en kapitalfond, der ifølge kontrakten skulle overtage driften af hallen. Og det var jo næsten som at skulle overgive sit barn til fremmede. Men ved nærmere eftertanke kunne vi godt se fordelene i, at vi ikke skulle have med den daglige drift at gøre, når jeg skulle drive min virksomhed og Brian passe sit job som lektor,” siger Rasmus.

Men de endelige tilladelser lod vente på sig. Det viste sig, at den brandrådgiver, som man havde hyret til at sikre den korrekte udformning af brandsikring og flugtveje ændrede på de først aftalte krav, så en del af den opsatte sikring måtte ændres - med øgede omkostninger til følge. En ny brandrådgiver og en termisk rådgiver blev tilknyttet, og p.t. forventer Rasmus, at de sidste godkendelser kommer på plads, og at Ringsteds nye padelcenter kan åbne i løbet af marts.

Spændende fremtid
”Det har været en frustrerende ventetid, men vi håber, at Ringsted vil tage godt imod vores center, når vi åbner. Vi har i hvert fald fået opbakning fra lokale sponsorer, og jeg véd at der er planer om at oprette en lokal padelforening, så fremtiden tegner spændende med toptrimmede padelbaner,” siger Rasmus.

Ringsted Padelcenter har fem indendørs og to udendørsbaner, som man booker på nettet. Alt efter tidspunkt på dagen, og om man vælger en single- eller doublebane, koster en time fra 70-321 kr. i baneleje. Man booker via app’en bookli.

Kom til medlemsarrangement
Håndværker- og Industriforeningen holder et medlemsarrangement i Ringsteds nye Padelcenter torsdag den 9. juni, hvor der også bliver mulighed for at teste formen på de nye baner.